Småkraft AS trer inn i Proxima Hydrotech AS

 

Vannkraftprodusenten Småkraft AS har signert avtale med Energi Teknikk AS og Captiva Asset Management AS om å tre inn i det felles eide selskapet Proxima Hydrotech AS. Proxima er i dag en ledene leverandør av driftsstøttetjenester til småkraftbransjen i Norge. Selskapet baserer seg på egenutviklet programvare og leverer sine tjenester uavhengig av teknologisk plattform for kraftverkene.

Proxima signerte i fjor høst avtale om driftsstøtte til Småkrafts sine 130 kraftverk med en årlig produksjon på i overkant av 1,4 TWh.

«Vi er veldig fornøyde med å få Småkraft inn både som kunde og som samarbeidspartner i Proxima. Dette styrker selskapet og gir oss en unik posisjon for videre vekst innenfor Småkraftbransjen» sier Frank J. Berg, styreleder i Proxima Hydrotech AS i en kommentar.

«Småkraft AS ser dette som en naturlig utvidelse av vårt engasjement i Proxima Hydrotech AS og vi ser frem til å bidra videre i utviklingen av selskapet. Når vi skulle velge partner på driftsstøtte, gjennomførte vi en grundig evaluering av tilgjengelige tilbydere, og valgte Proxima på grunn av den unike kompetansen som ligger i selskapet og at selskapet sine visjoner sammenfaller med Småkraft sine ambisjoner for effektiv drift av småkraftanlegg.» sier Terje Vedeler, Adm.dir for Småkraft AS.

 

Om Småkraft AS:

  • Småkraft eier og drifter over 130 kraftverk og er Europas største på småkraftverk.
  • Samarbeider med over 700 grunneiere i hele Norge om å produsere mer enn 1450 GWh fornybar strøm årlig. Det er nok å dekke det årlige forbruket hos 90.000 husstander.
  • 24 ansatte ved kontorer i Bergen, Sandnes, Lillestrøm, Harstad, Flatanger, Verdal og Oslo.

Ny daglig leder på plass

Trond Steinsvik er tilsett som ny daglig leder i Proxima HydroTech. Han starter 1. oktober 2017 og kommer fra stillingen som CAM/Prosjektleder i Energi Teknikk AS.

Trond har en omfattende CV med bla lederstillinger innenfor service fra Norsafe og Palfinger.